woensdag 7 november 2012

Iguacu Falls aan Argentijnse kant

Vandaag stond een bezoek aan Argentinië op het programma. Argentinië ligt aan de overkant van de rivier de Iguacu en vanaf die kant kun je ook de watervallen bezoeken. We kozen er voor om niet op eigen houtje met de bus te gaan want dan schijnt het nogal lang te duren voordat je de grens over bent. In het hotel een gids geboekt die ons samen met 2 Roemenen en een Duitse over de grens bracht naar de Argentijnse kant van de Iguacu watervallen. De grensovergang ging niet helemaal soepel want Corné kreeg geen stempel in zijn paspoort waardoor hij niet meer terug kon. Maar dat werd al snel gefixt. In het nationale park deden we eerst een 'safari' door de jungle met een jeep. Er schijnen apen te zitten en tapirs maar die zagen we niet. Wel een hele mooie toekan in de boom die met de nieuwe telelens heel mooi op de foto gezet kon worden!
Aan het eind van de safari kwamen we uit bij de rivier de Iguacu. Daar gingen we in een supersonisch snelle boot die ons naar de watervallen bracht. Niet alleen naar de watervallen, hij bracht ons er ook recht onder waardoor de hele boot een paar keer een flinke douche kreeg. Wel verfrissend want het is hier lekker warm. Gelukkig hadden we droge kleren mee. Daarna de verschillende trails gelopen naar de mooiste uitkijkpunten over de watervallen.
Het stikt hier van de vlinders in alle soorten, kleuren en maten. Op sommige plekken waar het een beetje vochtig is verzamelen ze zich en zitten ze met honderden bij elkaar op de grond.
Verder prachtige uitzichten op de watervallen. Vooral aan het einde waar gigantische hoeveelheiden water in een hoefijzer naar beneden storten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten